reviews

Veelgestelde vragen

Oriënteren en kiezen

1. Kan ik een houten vloer combineren met vloerverwarming?

Wij bieden die optie al jaren, met gegarandeerd succes. De houten vloer blijft in vorm, droogt niet uit en de ruimte wordt lekker warm met een stooktemperatuur van slechts 35 graden. Dit is veel lager dan de 60 graden die radiatoren nodig hebben. Energiezuinig, dus.

2. Is het moeilijk om een houten vloer mooi te houden?

Nee, het is zelfs heel eenvoudig: één keer per week dweilen en één keer per jaar in de olie of in de was zetten. Gebruik wel de goede materialen. Je kunt bij ons terecht voor beschermende vloerzeep en poets-sets.

3. Is een houten vloer geschikt voor de keuken?

Een houten vloer kan in alle ruimtes, dus ook in de keuken. We adviseren om een houten keukenvloer een keertje vaker te behandelen met een goed onderhoudsmiddel.

4. Wat is lamelparket?

Lamelparket is een samengestelde vloer met de uitstraling van massief hout. De toplaag is van hardhout, de onderlaag is van multiplex. Het is een stabiele plank, ecologisch verantwoord, makkelijk zelf te leggen en demontabel. Andere namen voor deze vloer zijn multiplank, samengestelde plank, plank met toplaag, lamelplank of duoplank.

5. Hoe vaak kan een duoplank geschuurd worden?

Dat ligt aan de dikte van de toplaag. Een toplaag van 3 millimeter kan één keer worden geschuurd en gaat 20 tot 30 jaar mee. Een toplaag van 4 millimeter kan twee keer geschuurd worden en gaat 30 tot 40 jaar mee. Een toplaag van 6 millimeter gaat met drie schuurbeurten gemakkelijk 40 tot 50 jaar mee.

6. Kan ik mijn houten vloer zelf leggen? En hoe zit het dan met de garantie?

Veel mensen willen graag zelf hun houten vloer leggen. Wij snappen dit, want het is leuk en dankbaar werk. Wij adviseren je met plezier en vervolgens kun je zelf aan de slag met behoud van de garantie.

7. Kan ik mijn vloer zelf schuren?

Begin er maar niet aan: in de meeste gevallen ga je de mist in. Je offert vrije dagen op, je huurt dure machines en je koopt poetsmiddelen – en het resultaat is teleurstellend. Laat het schuren aan de expert over. Wij komen eerst kijken of de vloer nog geschuurd kan worden en we schetsen een eerlijk verwachtingspatroon. Zo krijg jij weer een opgeknapte vloer. Zonder bloed, zweet en tranen. Én: zonder stofhappen.

8. Wat is een PVC-vloer en wat is laminaat?

  • Onze PVC-vloer is van de nieuwste generatie: PVC Wtech. De vloer bestaat uit een onderlaag van kurk, een tussendrager van composiet en toplaag van PVC met voelbare houtnerf. De vloer is eenvoudig te plaatsen door het unieke kliksysteem en de geïntegreerde tussendrager. Het materiaal is sterk, waterdicht, makkelijk te onderhouden en geluiddempend. Het combineert uitstekend met vloerverwarming en ligt stabiel op een licht onregelmatige ondervloer.
  • Laminaat is een vloer van meerdere kunststof lagen en een houtlook print. De vloer is sterk, eenvoudig te onderhouden en gemakkelijk zelf te leggen. Laminaat en vloerverwarming gaan prima samen. Een ondervloer met een klein hobbeltje is geen probleem.

9. Ik heb een houtkachel. Is PVC of laminaat dan wel een optie?

Hou dan wel rekening met het gewicht van de kachel en met spatvonken. Kies voor een metalen of glazen onderplaat, dan verdeel je het gewicht en bescherm je de vloer tegen vonkschade.

10. Hoe kies ik de juiste vloer? Ik zie door de bomen het bos niet meer.

Heel begrijpelijk. Wij helpen je met kiezen in ons adviesgesprek. We vragen naar de huidige situatie, of je daar tevreden mee bent of dat je nu iets anders wilt. Heb je specifieke wensen? Is er een kindje op komst of heb je juist een leeg nest in het vooruitzicht? Met die informatie kunnen wij de beste vloer voor jouw situatie vinden. Je bent welkom in onze showroom om de vloer te bekijken.

Onderhouden en reinigen

1. Hoe onderhoud ik mijn houten vloer?

Houd de vloer stof- en zandvrij met een stofzuiger of een vloerwisser. Maak de vloer schoon met water en speciale vloerzeep. Dit maakt de vloer niet alleen schoon en fris: de zeep laat ook een beschermlaagje achter bij het drogen. 1 maal per twee weken schoonmaken is voldoende maar elke dag kan ook.

2. Welk schoonmaakmiddel is geschikt voor mijn houten vloer?

Gebruik alsjeblieft geen allesreinigers of goedbedoelde vloermiddeltjes uit de supermarkt. Ze zijn funest voor je vloer. Zaanbever levert de juiste zepen en een handige mopset, waarmee je je vloer snel en eenvoudig schoonmaakt en beschermt. De set is multifunctioneel: je gebruikt de mopper ook voor de jaarlijkse onderhoudsbeurt met olie of was.

3. Hoe vaak moet ik een houten vloer in de olie of in de was zetten?

Minimaal één keer per jaar, afhankelijk van het gebruik en de belasting van de houten vloer. Veelbelopen plekken zoals de keuken poets je twee keer per jaar op.

4. Kan ik een waxvloer laten lakken?

Je hoor, geen probleem. Het is een hardnekkige fabel dat een waxvloer niet gelakt kan worden, want in de meeste gevallen kan het namelijk wél. Mits je het goed aanpakt, en daar adviseren wij bij.

Service en garantie

1. Wat is de levertijd van een vloer?

Zaanbever heeft de meeste vloeren standaard op voorraad. Geen levertijden dus! Wil je een bijzondere, maatwerk vloer, dan zorgen we uiteraard voor de kortst mogelijke levertijd. En loopt jouw planning uit? Dan slaan wij de vloer kosteloos op, onder de juiste klimaatvoorwaarden. De vloer ligt niet bij jou in de weg en blijft vlak en netjes.

2. Welke garantie heb ik?

Zaanbever is een CBW-erkende woonwinkel. Dit betekent dat je een extra goede garantie van minimaal 3 jaar hebt. Maar ook na deze periode kun je op ons rekenen: onze service gaat een vloerleven lang mee.

3. Moet ik aanbetalen?

Nee, dat hoeft bij ons niet. Het CBW schrijft dat wel voor, maar wij kiezen liever voor extra service voor de klant.

4. En als ik niet tevreden ben?

Dan zijn wij ook niet tevreden. We doen er alles aan om problemen op te lossen. Trek gewoon bij ons aan de bel, dan kijken we samen naar de beste vervolgstappen.

Dank voor de goede service
“Beste Sjors, De vloer is klaar en daar zijn we ontzettend blij mee, wat een vakman die Feico! Nogmaals veel dank voor de goede service!”
– Odette van Beelen, Bloemendaal

Meer reacties

Lees dit ook nog even

  • Gebruik goede inloopmatten. Let op: sommige matten bevatten weekmakers die schade kunnen aanbrengen aan je vloer. Wij kunnen de juiste matten adviseren en leveren.
  • Plaats viltjes onder alle meubelen en til ze op als je ze verplaatst.
  • Pas op met naaldhakken en leren zolen. Ze kunnen de houten vloer beschadigen.
  • Zorg voor een luchtvochtigheid van 55% tot 65%. Plaats zo nodig een luchtbevochtiger in de ruimte.
  • Laat nooit plassen water of ander vocht op de vloer staan. Veeg gemorste ranja, wijn en nagellakremover meteen weg.

En het allerbelangrijkste

Een vloer is een gebruiksvoorwerp. Leef erop en geniet ervan.
Een houten vloer wordt met de jaren eigenlijk alleen maar mooier. Het is te vergelijken met die favoriete jeans die je steeds weer uit de kast pakt: hoe langer je hem draagt, hoe lekkerder hij zit. En dat ene slijtplekje bij de knie? Dat geeft extra karakter.

Vragen, advies en informatie

Meer weten? We helpen je graag verder met je plannen voor je trap. Kom langs in onze showroom of vul het formulier hiernaast in, dan hoor je binnen twee werkdagen van ons.

    Naam*

    Email*

    Telefoonnummer*

    Wat kunnen we voor je doen?*

    Neem code over:captcha